19:00

Frövi IK

Referat: Östansjö IF - Frövi IK

Vinst på Bäcksjövallen
Bortamatch mot Östansjö IF är aldrig en lätt match och det gäller att gå ut på Bäcksjövallens fina gräsplan med rätt inställning. Grabbarna i Frövi är laddade och går ut och gör en bra match som slutar med seger med 8-1.
I matchens första spelminut lägger Johannes en cross mot Kevin som är nära att komma loss på offensiv vänsterkant men en hemmaback lyckas stoppa försöket. Minuten senare testar Oscar ett skott, med vänsterfoten, som mv räddar. I min 3 lägger Kevin en stickare till Runa men tyvärr kom en signal för offside annars farligt läge. Östansjö skapar ett anfall i min 4 som avslutas med ett skott som Micke i FIK-målet räddar på ett bra sätt. I min 5 är det 50/50-duell på Östansjös planhalva som medför att Kevin har chansen att måtta in skottet mot öppet mål men då kom en signal för frispark till Östansjö i 50/50-duellen. I min 7 laddar Höijer bössan och mv räddar skottet men släpper retur, en returen som hamnar hos Runa som är iskall och spelar vidare till Anton som elegant bredsidar in 0-1, härligt ledning i inledningen av matchen. Minuten senare kommer Kevin in i boxens vänstra sida och vräker iväg bollen med vänsterfoten men bollen smet förbi fel sida av mv`s högra stolpe. I min 11 lyfter Östansjö in bollen i boxen men Micke är med och går ut och greppar bollen. Micke sätter igång spelet blixtsnabbt och FIK får en omställning som avslutas med en tilltrasslad situation framför mål men FIK får en frispark emot i situationen. I min 13 har Oscar bollen på egen planhalva och passar Johannes som direktskarvar till Wille A som sätter högsta fart på högerkanten, går in i boxen och "pang" - ledning med 0-2. FIK rullar upp många fina anfall och spelar fin fotboll inom hela laget under hela matchen vilket publiken från Frövi njöt av - tack för ert stöd. Ett av många fina anfall kom i min 19 som slutar med att Kevin ev. fälls inne i straffområdet men domaren väljer att fria dvs ingen signal för straff. I anfallets andra våg får Runa ett bra nickläge men boll utanför målramen. I min 20 har Östansjö chansen att skapa ett anfall i samband med en omställning men Wille A bryter anfallet genom att förlänga ett av sina ben. I min 23 får FIK en hörna som i 2:a våg medför en nick från Oscar men boll utanför målramen. I min 24 försöker Östansjö skapa på sin offensiva vänsterkant men Max i FIK-försvaret avvärjer anfallet. I min 26 lyfter hemmalaget in en frispark i boxen men som många gånger i matchen går Micke ut och greppar bollen. I min 37 trycker Frövi på och anfallet medför att Johannes fångar upp bollen ca 10m utanför straffområdslinjen och trycker iväg ett halvvolley men höger yttersida och bollen flyger in i målvakts vänstra hörn - 0-3 väldigt vackert mål. Minuten senare får hemmalaget en frispark på offensiv vänsterkant. Frisparken lyfts in i boxen men Micke som spelar säkert och stabilt plockar bollen. I min 39 har Oscar bollen högt upp på vänsterkanten och spelar in till Runa. som är inne i boxen och bollen går sedan till Höijer som från s-linjen trycker iväg bössan, med höger foten, och bollen går in i mv`s vänstra hörn och Frövi utökar sin ledning till 0-4. Nu börjar solen skina efter att matchen startade i regn, härligt med solsken. I min 42 rullar Frövi fin fotboll där anfallet avslutas med ett skott från Wille A men skottet täcks till en FIK-hörna. I hörnans andra våg testar Johannes en cykelspark men bollen gick utanför målramen.
Ledning Frövi, rättvist, med 4-0 i paus
I andra halvleks inledning spelar Höijer till Oscar som spelar vidare till Kevin som tar några snabba steg efter straffområdslinjen och prickskjuter sedan in 0-5 med vänsterfoten där bollen letade sig in i målvakts högra hörn. I min 49 testar hemmalaget ett skott som Micke kan konstatera går en bit utanför målramen.I min 55 får Frövi ett bra läge att utöka sin ledning men Antons avslut räddar hemmalagets mv med en bra räddning. I min 57 rullar FIK upp ett bra anfall men Wille A´s sista inlägg går förbi FIK:are i bra lägen. I min 58 styr Runa bollen till Kevin som rundar utrusande mv men Kevins sista touch blir lite lång och bollen gick ut till inspark, synd bra målchans. I min 59 återigen ett bra FIK-anfall och detta anfall avslutas med ett skott från Höijer som mv räddar. 2 minuter senare testar Höijer ett skott som styrs till en av många FIK-hörnor, tyvärr inget mål på hörnan. I min 63 får Östanjö ett inkast på offensiv vänsterkant. Inkastet kastas in i boxen och bollen hamnar hos en spelare som lite väl enkelt får måtta in skottet som går i mål och Östansjö reducerar (1-5). I min 65 kommer Anton in i boxens vänstra sida och det kommer ett avslut som mv räddar. Noah, endast 16år, gör seniordebut I Frövi och gör det väldigt bra, och i min 67 bryter Noah ett Östansjö anfall och sätter fart på högerkanten och lägger sedan en djupledare men tyvärr är hemmalagets mv före Anton som kom med bra fart. Minuten senare gör Noah ett högerinlägg som styrs till hörna men inget mål på hörnchansen. I min 71 får hemmalaget en frispark mitt på offensiv planhalva. Det kommer ett skott på frisparken som går I Mickes högra stolpe och ut. I min 73 spelar Adam till Noah som från högerkanten gör ett bra inspel till Kevin som inne i målområdet trycker in bollen i nät och 1-6. Några minuter senare får Shafici bollen och spelar fram Noah men tyvärr kom en signal för offside, synd bra läge. I matchminut 86 får Östansjö en frispark några meter in på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen men Micke är bergsäker och går ut och greppar bollen. I min 87 lägger Wille M en fin boll till Wille A som spelare en instickare till Kevin som är före utrusande mv och Kevin placerar sedan bollen i nät och 1-7 i målprotokollet. Minuten senare testar Runa en halvvolley som får en fin båge mot mål men boll på fel sida av ribban. I min 89 testar Östansjö en instickare men Frövis väldigt duktiga mittback och kvällens FIK-kapten gör en bra brytning och avvärjer situationen. I min 90 får Frövi chans att ställa om och i omställningen kommer Runa med hög fart mot mål och spelar sedan till Noah som bredsidar in bollen i nät och Frövi utökar sin ledning till 1-8. Noah gör mål i sin seniordebut - fantastiskt bra. Sista anfallet i matchen blir hemmalaget men ett bra hemjobb av Adam medför att det aldrig blir riktigt farligt så matchen slutar med en härlig seger för FIK och 3p in på kontot.